Programe Forum - Welcome
mmmmm...:P People-icon
Mire se vini ne Program forum, Ju ftojme qe te Regjistroheni, ne menyre qe te keni aksese ne te gjitha kategorit dhe temat, ne Programe, mund te gjeni Shoqeri, Filma Shqip dhe te huaj, Muziken me te re 2011, DVD Humore shqip, Keshilla Mjeksore, Diskutime, Video Klipe, Kuriozitete, dhe Lajmet me te reja nga vendi dhe bota.

Register To Have Access For Downloads Softwares

Programe / Staff.


mmmmm...:P

Shko poshtë

mmmmm...:P Empty mmmmm...:P

Mesazh nga Ameliaaa prej Fri Jun 22, 2012 8:38 pm

Puding Me Banane
mmmmm...:P Banana_Pudding
Perberesit:
2 filxhane qumesht
2 filxhane buke e therrmuar
1 filxhan mjalte
2 filxhane banane te shtypura si pure
2 veze
3 luge gjelle gjalpe
1 luge caji pluhur aromatik bananeje
Pergatitja:
Merrni nje tenxhere dhe hidhni ne te qumeshtin.Pasi e keni ngrohur qumeshtin,hiqeni nga zjarridhe hidhni ne te therrimet e bukes dhe mjaltin, vezet,pluhurin aromatik te bananeve.Trazojenimire derisa te formohet nje mase kremoze.Me gjalpin lyeni me furce nje tave dhe ne tave hidhni perzierjen.Piqeni per gati 1 ore ne furre ne temperaturen 325 grade.Lereni te ftohet disa ore para servirjes.



Kek Me Fruta
mmmmm...:P 414458481_156d718690
Per pergatitjen e kesaj pjate nevojiten:
1 Kg qumesht,
1 gote sheqer,
3/4 gote uji miell,
1 pakete vanilje e cila do te shtohet ne tenxhere gjate kohes qe perzihen asortimentet,
1 pakete kakao,
1 veze,
50 gr gjalpe/margarine i shkrire dhe i nxehte,
dy luge arre kokosi pluhur,
1/2 gote uje.
Pergatitja:
Se pari rrihni vezet me sheqerin mire dhe me pas shtoni vajin dhe kosin dhe perzijeni serish.Me pas shtoni miellin ku do te keni hedhur dhe soden e bukes.Perzijeni mire deri sa te
krijohet nje si brume elastik.Me pas derdhni kallepin e kekut qe do ta keni lyer me pare me pak gjalpe. Me pas vijeni te piqet ne 170 gr C perreth 40? ne furren qe do ta keni ngrohur pak caste me pare.Me pas nxirreni nga furra dhe lijeni te ftohet pak dhe ndajeni me pas me kujdes ne dy pjese.Perzijini te tera asortimentet ne zjarr te ulet tere kohes duke u kujdesur qe mielli te mos kokerrzohet.Me tej lijeni te ftohet pak . Nderkohe hidhni siper kekut pakez qumesht me neskafe.Me tej shtroni siper gjysmes se kekut gjysmen e pudingut.Siper mund ti hidhni dhe pakez bajame,arra,lajthi etj sipas deshires suaj.Po ashtu dhe frutat qe deshironi ti shtoni si luleshtrydhe,kivi,banane etj.Me pas vijini siper dhe katin e dyte te kekut , sperkateni dhe kete me pak qumesht me neskafe dhe lyjeni serish siper me pudingun e mbetur.Me tej zbukurojeni me fruta siper. Servireni te fresket.
Ameliaaa
Ameliaaa
Anetare i Ri
Anetare i Ri

Numri i postimeve : 39
Reputation : 5
Join date : 21/06/2012
Age : 25
Location : Tropoja

Mbrapsht në krye Shko poshtë

mmmmm...:P Empty Re: mmmmm...:P

Mesazh nga Anakonda prej Sat Jun 23, 2012 7:42 am

Embelsire me mjalt

Duhen:

Miell 2 gota uji ose 500g
Sheqer 1 gote uji
Mjalte 2-3 luge gjelle
Veze 2 kokrra
Sode nje luge kafeje
Arra 1-2 filxhane kafeje
Gjalpe 2 filxhan kafeje (i shkrire)
Vanilje, kakao nje luge gjelle plot
Dhe dy filxhane uje.
Per shurupin duhen.

Sheqer 3 gota uji
Uje 2.5 gota uji

Ne nje ene perzihen mire vezet, mjalti, gjalpi, uje dhe ne fund shtohen arrat. Pastaj hidhet miell i perzier me sode dhe pak kakao. Zihet brumi i cili nuk duhet te punohet shume, qe te mos behet elastik. Brumi i pergatitur vendoset ne nje tave te lyer me yndyre, rrafshohet me dore, lyhet siperfaqja me te verdhe veze, behen disa vijaska me pirun dhe piqet per 30-35 minuta. Pas pjekjes ftohet, pritet ne copa ne forme rombi dhe i hidhet shurup i vakur, jo shume i nxehte, i aromatizuar me vanilje. Per te permiresuar cilesine e embelsires ne vend te ujit te percaktuar ne normative, hidhet gjalpe, veze dhe mjalte tjeter. (Ujin mos e perdor fare).
Anakonda
Anakonda
Super Moderatore
Super Moderatore

Numri i postimeve : 2874
Reputation : 34
Join date : 10/02/2012
Age : 24
Location : Burrel

Mbrapsht në krye Shko poshtë

mmmmm...:P Empty Re: mmmmm...:P

Mesazh nga Anakonda prej Sat Jun 23, 2012 7:43 am

Krem karamel eshte nje embelsire shum e lehte dhe shum e mire per ta pergatitur.

Koha e pergatitjes 10'
Koha e pjekjes 25'

Per 4 persona:

400 gr qumesht, 2 veze te plota e 3 te verdha, 150 gr sheqer, 4 luge gjelle karamel (sheqer i shkrire, vanilje).

Qumeshtim e valojme me vaniljen. Rrahim vezet me sheqerin dhe ia shtojme qumeshtit te ngrohte.

Ne edo tas te krem karamelit hedhim nga nje luge karamel dhe i hedhim siper masen e pergatitur. Tasat i vendosim ne nje tepsi me uje te ngrohte dhe e futim ne furre me 160 grade per 20'.

E leme te ftohet dhe me pas i kthejme tasat ne pjata.

V.O. per 10 tasa inoksi duhet 1 liter e gjysme qumesht me 70 veze dhe sheqer sipas deshires.
Anakonda
Anakonda
Super Moderatore
Super Moderatore

Numri i postimeve : 2874
Reputation : 34
Join date : 10/02/2012
Age : 24
Location : Burrel

Mbrapsht në krye Shko poshtë

mmmmm...:P Empty Re: mmmmm...:P

Mesazh nga Anakonda prej Sat Jun 23, 2012 7:43 am

* 300 gr cokollate
* 130 gr cokollate e bardhe
* 400 gr buding vanilje
* 50 gr gjalp
* 300 ml shtalp


Ne enen mbi avull e shkrijme cokollaten.
Kallepet ne form gote i mbeshtjellim me flete plastmasi,me furce i lyejme kallepet me cokollaten e shkrire nga ana e jashtme.Kallepet duhet te jene te ftohur ne frigorifer,qe cokollada te shendrohet me shpejt.Pastaj kallepet i veme ne gritre.
Nderkoh mbi avull e shkrijm gjalpin dhe cokollaten e bardh.
Shtalpin e rrahim me mikser,derisa kremi pana ta fitoj dendesin e duhur.Ne ene e shtrojm budigun e zier cokollaten e bardh te shkrire dhe te ftohet dhe perziejme me luge derisa te bashkohet masa.
Kallepet me cokollaten e ftohet i lyejme edhe me nje shtrese nga cokollata e shkrire dhe perseri i veme ne ngrirje.Pasi shtrengohen ua largojme fleten e plasmasit dhe kallepat.Kupat e cokollates i veme ne grirje qe te shtergohen edhe pak.
Kremin e pergatitur me pare e mbushim ne shtringen e kuzhines.Me ndihmen e shtringes i mbushim shportezen e cokollates.Zbukurojm me nja nje sheqer xhele ne form te mjedres ne mes te kremit.
Me kete embelsire rekomandohet vera e that e bardhe cilesor e llojit te rrushit Shardone me arome te frutave dhe shije te mebel.
Serviret ne temperatur prej 10 deri ne 12 grade.
Anakonda
Anakonda
Super Moderatore
Super Moderatore

Numri i postimeve : 2874
Reputation : 34
Join date : 10/02/2012
Age : 24
Location : Burrel

Mbrapsht në krye Shko poshtë

mmmmm...:P Empty Re: mmmmm...:P

Mesazh nga Anakonda prej Sat Jun 23, 2012 7:44 am

Torte me banane

Perberesit:

Petet e brumit:

6 veze
6 luge sheqer
200 gram sheqer pluhur
6 luge miell
250 gram margarine
1 kanelle
1 filxhan vaj
2 luge kakao Re: Receta gatimi

Mesazh nga Aristogata prej Thu 9 Jul 2009 - 20:12
Torte me banane

Perberesit:

Petet e brumit:

6 veze
6 luge sheqer
200 gram sheqer pluhur
6 luge miell
250 gram margarine
1 kanelle
1 filxhan vaj
2 luge kakao



Kremi per lyerje:

1/2 liter qumesht
2 puding vanile
6 luge sheqer, i zieni dhe i lini te ftohen
1 cokollate per zierjePergatitja:


Perberjet per peten e brumit i perzieni dhe i pjekni ne tepsi te rrumbullaket dhe i lini qe te ftohen. Me pas ato lyhen me dy decilitra uje te vluar dhe gjashte luge sheqe, ne menyre qe te jene te buta dhe te lengeta. Kur kremi te ftohet, e tundni mire me mikser dhe i shtoni margarinen e shtypur mire, vezet e rrahura dhe 200 grame sheqer pluhur, si dhe dy banane te shtypura. Me kete mase te fituar i lyeni petet, ku ne mes me cokollate, ndersa siper me kremin e fituar nga bananet, vezet dhe margarina, si dhe me shtresen e pudinkut te vanilles. Me pas i hidhni edhe arra te shtypura dhe kokos, poashtu mund t'i shtoni edhe fruta te ndryshme sipas deshires.
Anakonda
Anakonda
Super Moderatore
Super Moderatore

Numri i postimeve : 2874
Reputation : 34
Join date : 10/02/2012
Age : 24
Location : Burrel

Mbrapsht në krye Shko poshtë

mmmmm...:P Empty Re: mmmmm...:P

Mesazh nga Anakonda prej Sat Jun 23, 2012 7:45 am

500 gr miell
* 3 vezë
* 500 gr mish i grirë
* 3 filxhan qumësht
* 100 gr kaçkavall
* 250 gr gjizë pa kripë
* 100 gr gjalpë, salcë domatesh
* 2 lugë miell
* 1 kokërr limon
* kripë, piper.

- Zihen brumi me një vezë dhe një filxhan qumësht. Ndahet në pjesë dhe hapen petë me trashësi 3-4 mm.
2 - Priten petët në copa me madhësi 15x7 cm dhe hidhen të ziejnë në ujin që valon. Kur dalin në sipërfaqe, nxirren me kujdes nga uji dhe lihen mënjanë.
3 - Përgatitet mbushja: skuqet mishi në 50 gr gjalpë, shtohet salca e domates e tretur nën ujë, kripa e piperi. Pasi të avullojë uji, hiqet nga zjarri dhe ftohet. Përzihet mishi me gjizën dhe gjysmën e kaçkavallit.4 - Mbushja e përgatitur hidhet me lugë të vogël në të gjitha petat e ziera, të cilat palosen 2 herë dhe vendosen në tavë.
5 - Përgatitet beshameli: 2 filxhanë me qumësht përzihen me 50 gr gjalpë dhe 2 lugë miell. Kjo masë vendoset në zjarr dhe përzihet derisa të marrë valë.
6 - Hiqet nga zjarri, ftohet pak dhe shtohet veza, lëngu i limonit dhe kripa. Përzihet mirë dhe hidhet sipër kaneloneve. Në fund hidhet pjesa tjetër e kaçkavallit. Piqen derisa të zënë një cipë të artë.
Anakonda
Anakonda
Super Moderatore
Super Moderatore

Numri i postimeve : 2874
Reputation : 34
Join date : 10/02/2012
Age : 24
Location : Burrel

Mbrapsht në krye Shko poshtë

mmmmm...:P Empty Re: mmmmm...:P

Mesazh nga Anakonda prej Sat Jun 23, 2012 7:46 am

Oshmare Korçe


Për 4 vetë

Duhen:

- Miell misri 3 filxhanë çaji
- qumësht 4-5 filxhanë caji
- djathë 2 filxhanë kafeje
- gjalpë 2-3 lugë gjelle
- kripë

Gatimi:

Në një enë me gjalpë, shtohet djathi dhe skuqet pak. Pastaj hidhet qumësht dhe pasi merr valë i shtohet miell misri, përzihet me shpejtësi që të mos krijohen kokërriza dhe piqet derisa të shkëputet nga anët e enës dhe të dalë yndyra. Vendoset në pjatë lugë-lugë dhe shërbehet e ngrohtë
Anakonda
Anakonda
Super Moderatore
Super Moderatore

Numri i postimeve : 2874
Reputation : 34
Join date : 10/02/2012
Age : 24
Location : Burrel

Mbrapsht në krye Shko poshtë

mmmmm...:P Empty Re: mmmmm...:P

Mesazh nga Anakonda prej Sat Jun 23, 2012 7:46 am

Sheqerpare


Për 4 vetë

Duhen:

Për brumin:
- miell 3 gota uji
- gjalpë 1 gote
- vezë 1 kokërr ose 2 të verdha
- sheqer 1 gotë uji
- sodë një majë luge kafeje
- pak vanilje

Për shërbetin:
- 2 gota sheqer
- 1 1/2 gotë ujë Gatimi:

Rrihet gjalpi me sheqer, shtohen vezët pjesë-pjesë duke i rrahur vazdimisht dhe në fund hidhet mielli i perzier me sodë. Zihet brumi i cili pritet ne forma dhe shtrohen në tavë të lyer me yndyrë. Lihet të piqet për 20-25 minuta, hiqet nga furra dhe kur të vlohet i hidhet shërbet i aromatizuar me vanilje. Duhet pasur kujdes që shërbeti të mos i hidhet i nxehtë pasi sheqerparet qullosen.
Anakonda
Anakonda
Super Moderatore
Super Moderatore

Numri i postimeve : 2874
Reputation : 34
Join date : 10/02/2012
Age : 24
Location : Burrel

Mbrapsht në krye Shko poshtë

mmmmm...:P Empty Re: mmmmm...:P

Mesazh nga Ameliaaa prej Sat Jun 23, 2012 8:21 pm

o zot bonaj moj cona me post plsss Very Happy
Ameliaaa
Ameliaaa
Anetare i Ri
Anetare i Ri

Numri i postimeve : 39
Reputation : 5
Join date : 21/06/2012
Age : 25
Location : Tropoja

Mbrapsht në krye Shko poshtë

mmmmm...:P Empty Re: mmmmm...:P

Mesazh nga Almita prej Thu Jul 12, 2012 8:25 am

nga ju te dyja kush do te na gatuaje mo????????????????


"Jeta s'esht nje enderr,ku te gjith e shikojn;jeta esht nje realitet ku te gjith e perjetojn"
Almita
Almita
Moderatore
Moderatore

Numri i postimeve : 690
Reputation : 9
Join date : 08/06/2012
Age : 23

Mbrapsht në krye Shko poshtë

mmmmm...:P Empty Re: mmmmm...:P

Mesazh nga Sponsored content


Sponsored content


Mbrapsht në krye Shko poshtë

Mbrapsht në krye


 
Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi