Lulet dhe kuptimi i ngjyrave te tyre
Faqja 1 e 1 • Share
Lulet dhe kuptimi i ngjyrave te tyre
Kur njerëzit mendojnë për lulet dhe dashurinë, buqeta e parë që u shkon në mëndje është ajo me trëndafila të kuq. E bukur, klasike- një nga lulet që duam më shumë. Përsa i përket trëndafilave, ofrohen shumëllojshmëri ngjyrash, disa të krijuara nga natyra e disa nga vetë njeriu. Mund të gjeni trëndafila të ngjyrave të ndryshme. Por cili është kuptimi i tyre?

I kuq- dashuri, bukuri, kurajo dhe respekt, “Të dua”, pasion

Lejla e errët e thellë- bukuri të pavetëdijshme

I Bardhë- pastërti, pafajësi,nderim, rini, “ jam i denjë për ty”, hyjnore

I bardhë(martesor)- dashuri e lumturi

Rozë dhe çiklamin- vlerësim,elegancë, lumturi perfekte, admirim, butësi, gëzim, ëmbëlsi

I verdhë- gëzim,ngazëllim,shoqëri, “më intereson”, mos më harro, premtimi i një fillimi të ri

I verdhë (me maja të kuqe)- shoqëri, po bie në dashuri

Portokalli- dëshirë, entuziasëm

E kuqe dhe e bardhë- kur jepen sëbashku, do të thotë bashkim

E kuqe dhe e e verdhë- kur jepen sëbashku, do të thotë të qeshur dhe ndjenja të gëzuara

Korale – dëshirë

Livando- dashuri me shikim të parë , magjepsje

Blu( jo ngjyrë natyrale)- të paarritshmen ose të pamundurën

Një trëndafil i vetëm në çfarëdo ngjyre tregon thjeshtësi dhe mirënjohje , dhe një trëndafil pa gjemba tregon “ dashuri me shikim të parë”

I kuq- dashuri, bukuri, kurajo dhe respekt, “Të dua”, pasion

Lejla e errët e thellë- bukuri të pavetëdijshme

I Bardhë- pastërti, pafajësi,nderim, rini, “ jam i denjë për ty”, hyjnore
I bardhë(martesor)- dashuri e lumturi

Rozë dhe çiklamin- vlerësim,elegancë, lumturi perfekte, admirim, butësi, gëzim, ëmbëlsi

I verdhë- gëzim,ngazëllim,shoqëri, “më intereson”, mos më harro, premtimi i një fillimi të ri

I verdhë (me maja të kuqe)- shoqëri, po bie në dashuri

Portokalli- dëshirë, entuziasëm

E kuqe dhe e bardhë- kur jepen sëbashku, do të thotë bashkim

E kuqe dhe e e verdhë- kur jepen sëbashku, do të thotë të qeshur dhe ndjenja të gëzuara

Korale – dëshirë

Livando- dashuri me shikim të parë , magjepsje

Blu( jo ngjyrë natyrale)- të paarritshmen ose të pamundurën

Një trëndafil i vetëm në çfarëdo ngjyre tregon thjeshtësi dhe mirënjohje , dhe një trëndafil pa gjemba tregon “ dashuri me shikim të parë”

Duke u perpjekur per te qen e sjellshem me te tjeret shpesh e gjej veten , me shpirtin plot shirita, nuk ka rendesi . Truri im mbyllet... degjoj,pergjigjem, dhe te tjeret jane teper memec per te kuptuar qe une nuk jam ...!
SunShiNe- Webmaster
- Numri i postimeve : 642
Re: Lulet dhe kuptimi i ngjyrave te tyre
Shume te bukura

Shfrytëzoje rastin! E gjithë jeta është një rast. Ai njeri që shkon më larg, zakonisht është ai që është i gatshëm të bëjë dhe të guxojë. Barka e sigurt kurrë nuk lundron shumë larg bregut.

Faqja 1 e 1
Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi
|
|